Despre noi / Istoria noastră

Jocul este activitatea de bază a copilului. Interacţionând cu diferitele materiale, prin jocurile de creaţie şi de construcţie, copiii reproduc în mod activ activităţile oamenilor. Astfel copiii dobândesc numeroase şi variate cunoştinte despre mediul înconjurător, prin care i se dezvoltă procesele psihice de reflectare directă şi nemijlocită a realităţii: percepţiile, reprezentările, memoria, imaginaţia, gândirea şi limbajul. Astfel, copilul jucându-se, ajunge să înveţe totul despre lume.

Centrul de Dezvoltare timpurie şi de Reabilitare Sânmartin Ciuc s-a fondat pentru a-i veni în ajutorul copiilor cu cerinţe educative speciale de vârste între 0–6 ani. Prin diferite servicii psihopedagogice, kinetoterapeutice şi alte tipuri de terapii centrul are ca scop principal dezvoltarea aptitudinilor acestor copii la potenţialul lor maxim şi  îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale acestora.

La copiii cu o vârstă mai mare de 6 anivorbim despre reabilitare, în cazul lor centrul nostru pe lângă dezvoltare mai oferă şi sfaturi privind inserţia lor în societate, respectiv în alegerea şcolii.

Scurt istoric

 

Munca efectivă s-a  început în iarna anului 2010, după mai mult de 6 ani de la predare clădirii Centrului de Dezvoltare Timpurie şi de Reabilitare. În prima zi de lucru copiii au fost examinaţi de neurologul pediatric venit în special din Ungaria,  ajutat de o echipă proprie de specialişti alcătuită dintr-un singur psiholog, un kinetoterapeut şi un psihopedagog special. 

 

De atunci, numărul echipei de specialişti se află în continuă creştere. Specialiştii noştri primesc zilnic, după un orar în prealabil stabilit, copiii care necesită terapie, dezvoltare din tot judeţul.

 

Totodată, o dată pe săptămână sunt testaţi psihologic copiii noi veniţi. Nivelul de dezvoltare al copilului, dezvoltarea motrică a acestuia sunt testaţi printr-o situaţie spontană de joc. 

Dacă este cazul, copilul este examinat din punct de vedere medical, neurologic sau psihiatric.

Tratamentele, respectiv terapiile copilului sunt recomandate conform rezultatelor examinării acestuia. 

Înscrie-te la newsletterul nostru